14 beste reisapps die je gedownload moet hebben!

Je telefoon op reis is onmisbaar, van het plannen van je route tot waar je wil gaan slapen, welke restaurants je wil gaan bezoeken tot aan hoeveel je uitgeeft op een dag. Met een paar handige reisapps kan je ervoor zorgen dat je reis soepel loopt en dat je bijna geen zorgen hoeft te maken. Omdat er aardig wat apps zijn en ik zelf ook aardig wat apps heb uitgeprobeerd, heb ik een lijstje voor je gemaakt met apps die je gedownload moet hebben voordat je in het vliegtuig stapt! 

Verblijf: 

Booking.com 

Ik denk dat deze voor velen wel bekend is. Je kan hem gebruiken om hotels/hostels te boeken en je reserveringen bij te houden. Je zou natuurlijk de website versie kunnen gebruiken maar de voordelen van de app zijn dat je snel kunt controleren of je boeking is bevestigd, je kunt contact opnemen met de verhuurder, en je kunt snel zien wat het adres is of wanneer je zou moeten uitchecken. 

AirBnb 

Een plek waar je een kamer of een appartement kan vinden voor vaak een leuke prijs. Daarnaast kan je mappen maken om een verblijfsplek op te slaan voor later zodat je alles op een overzichtelijke plek hebt. 

Hostelworld

Dit is naar mijn mening de beste app/website waar je een hostel kan boeken. Er wordt heel duidelijk aangegeven wat de prijzen zijn, wat andere mensen ervan vinden, wat de pluspunten zijn van het hostel en of er ook prive kamers beschikbaar zijn. 

Klink hier om naar de website te gaan: Hostelworld

creativeref:1011l8372

Vervoer: 

Rome2rio 

Dit is een ideale app om te kijken hoe je van de ene plek naar de andere plek kan komen. Je vult het adres in van waar je vandaan komt en waar je naar toe wil gaan en vervolgens krijg je allemaal verschillende opties en prijzen te zien. Daarnaast is het ook mogelijk om hier hotels te zoeken. Persoonlijk heb ik de app zelf nog niet gebruikt om dingen mee te boeken. Ik heb alleen gekeken hoe ik het snelst van de ene naar de andere plek kan komen. 

20210211 112001 1

Skyscanner 

Eentje die je ook vast heel bekend in de oren zal klinken en dat is ook niks voor niks. Dit is een ideale app om zo goedkoop mogelijk een vlucht te kunnen boeken. Wil jij nog meer tips om zo goedkoop mogelijk te vliegen? Lees dan mijn blog hierover: 7 tips om zo goedkoop mogelijk te kunnen vliegen. 

Grab/Uber 

Dit zijn twee apps waarbij je je via de app een taxi kan bestellen, die je vervolgens weer naar je bestemming brengt. Grab is vooral voor Azië en Uber is vooral voor Europa. Het ideale aan deze app is dat je het adres kan invullen waar je staat en niet perse naar een bepaalde plek moet gaan om opgehaald te worden. 

Eten: 

AroundMe 

Heb je geen flauw idee waar je wil eten? Weet je niet waar een supermarkt, pinautomaat, bar, koffie plekjes, hotels, tankstation of ziekenhuis is? Met deze app zie je heel duidelijk waar er eentje zit en hoe ver dat van je af is. Eentje die dus niet mag ontbreken. 

20210211 112012 1

Ubereats 

Ik was zelf nog niet bekend met deze app totdat ik in Lissabon aankwam en erachter kwam dat ze die dag in lockdown waren gegaan. Wat inhield dat alle restaurants dicht waren en sommige alleen open waren voor takeaway. De medewerker van het appartement waar ik sliep, gaf aan dat ik ook eten zou kunnen bestellen via deze app. Nadat ik hem heb gedownload heb ik deze regelmatig gebruikt. 

Deze app kun je in verschillende landen gebruiken. Er zijn verschillende opties om af te kunnen halen, laten bezorgen of voor de deur achter te laten. Ik vind het een heel gaaf concept omdat dit niet alleen ideaal is om te gebruiken, veel jongeren verdienen hier ook hun geld mee om het eten te bezorgen. 

In de app wordt duidelijk aangeduid wanneer je eten wordt gemaakt, of het al onderweg is en of het al geleverd is. Weet dat je ook een melding krijgt met een foto, de bezorgers zijn namelijk verplicht om deze te maken als bewijs, dat je eten is bezorgd. 

Overig: 

Travel spend

Deze app is handig om al je uitgaven bij te houden. Vooral een must have voor als je op budget reist. Je kunt de gratis versie gebruiken, dan kun je er 1 reis opzetten. Wil je er meerdere doen? Dan kan je de premium nemen. De app is erg overzichtelijk en heeft veel verschillende categorieën waar je kosten in zou kunnen in delen. 

20210211 112023 1

Google Translate 

Deze is vooral heel handig voor als je in een land bent waar ze niet zo goed Engels kunnen spreken of als je zelf even niet weet hoe je nou precies het woord rietje ofzo iets wil zeggen :). Het handige aan deze app is dat je de talen kan downloaden voor offline gebruik, hierdoor heb je er dus geen internet voor nodig. 

Maps.Me

Deze is heel handig voor iemand die vaak de weg kwijt raakt of voor als je buiten Europa reist en niet altijd internet tot je beschikking hebt. In deze app kun je namelijk de kaart van waar je naartoe gaat downloaden. Ook kun je net zoals in Google maps punten aanklikken en opslaan als favoriet. 

XE of currency converter

Omdat de wisselkoers per dag kan verschillen is dit ook wel een app die handig is om te downloaden. Zo weet je precies hoeveel iets kost. Het is een rekenmachine die het voor jou om wisselt, je hebt hiervoor geen internet nodig. 

Duolingo

Een paar woordjes leren van de taal van het land waar je naar toe gaat kan nooit kwaad toch? Een onwijs leuke app die je op een makkelijke en leuke manier wat woordjes leert. 

VPN

Dit is een VPN dienst. Goed om te hebben voor als je gebruikt maakt van openbare netwerken zoals op het vliegtuig, ook kan het zo zijn dat je zelfs op ‘beveiligde’ netwerken in het buitenland gehackt kunt worden. Waarom je dit zou moeten hebben is om de volgende redenen: Via een open netwerk kan een hacker zo bij jou gegevens. Met VPN wordt dit afgesloten doordat er een soort slot op gezet wordt en zo kun jij dan veilig gebruik maken zonder dat hackers bij jouw gegevens kunnen komen. 

Ik heb zelf dus VPN en ben heel tevreden met deze dienst. Wil je hier meer over weten? Kijk dan op deze website

234x60 1 1

Wil jij helemaal voorbereid op reis gaan en weet je niet wat je in je backpack moet doen? Lees dan mijn blog: 11 producten die nodig hebt voor je volgende backpacktrip.

Vond je het leuk? Share it

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Related Posts

De reistips van…

Reistips en ervaringen delen, iets wat ik onwijs leuk vind om te doen. Maar ik ben niet de enige en daarom wil ik graag andere

Over mij

Als je net als ik ben, zit er een verlangen in je om te reizen. Je bent klaar met de dagelijkse sleur en je wilt een beetje vrijheid terugwinnen.

Een kans om bij zonsondergang ongestoord in een hangmat te kruipen met een ijskoud drankje en een langzame zwaai naar de deuntjes van je favoriete liedje.

Nieuwsbrief

Krijg de laatste updates direct in je mailbox!

© 2021 Dani Travels Around. Website design door Uw Website Student.