4 redenen waarom je alleen op reis moet gaan

Waarom ga je alleen op reis? Vind je het niet spannend? Ik zou het echt niet durven. Dit is vaak wat ik te horen krijg als ik met mensen praat als ik op reis ben.

In de afgelopen jaren dat ik heb gereisd, ging ik vaak alleen. Het is natuurlijk altijd een beetje spannend, je komt in een land waar je de taal niet spreekt, je hebt geen reisgenootje om op terug te vallen en toch zitten er veel voordelen aan als je alleen op vakantie gaat. 

Person enjoying the view while sitting on a rock

If you’re waiting for someone to travel with you. You may end up waiting a lifetime.

Je stapt uit je comfortzone.

Niks is zo moeilijk als uit je comfortzone te stappen maar dit is de beste manier om jezelf te leren kennen. De kans is groot dat je in situaties terechtkomt die je niet had verwacht. Dit betekent dat je dan dingen anders moet gaan aanpakken dan dat je normaal gewend bent. Hier is niks mis mee, want je groeit hier alleen maar van!

Je krijgt meer zelfvertrouwen.

Alleen op reis gaan is niet gemakkelijk, in het begin is het onwijs spannend. Maar als je het eenmaal onder de knie hebt, zal het je zelfvertrouwen een boost geven! Je doet alles zelf, je leert je zwakheden en sterktes kennen, je leert je grenzen opzoeken en uiteindelijk durf je veel meer aan omdat je weet dat je het kunt.

Je leert sneller nieuwe mensen kennen.

Ondanks dat je alleen gaat, zal je nooit alleen zijn. Je gaat genoeg mensen leren kennen. En niet zomaar vrienden, vrienden over de hele wereld. Het is ook veel gemakkelijker dan je denkt. Iedereen vindt het gezellig om een praatje te maken en is benieuwd naar je reis verhalen. 

Vrijheid.

Dit is toch wel het meeste waarvan ik geniet als ik alleen op reis ga. Je hoeft nergens rekening mee te houden en je kan zelf bepalen hoe je dagprogramma eruit ziet. Lekker lang in je bed blijven liggen of juist vroeg eruit om op avontuur te gaan, niemand die je tegenhoudt! Alles is mogelijk, je kunt je reisschema ineens helemaal wijzigen, je misschien bijvoegen bij een groep backpackers. Niks is te gek en je bepaalt alles zelf. Klinkt goed toch?

People dancing in the sunlight

Mijn 4 tips voor jou!

Begin met een stedentrip of gewoon een weekendje weg in Nederland. Zo kan je er een beetje aan wennen en weet je hoe je moet voorbereiden voor als je straks wel voor een langere tijd gaat of verder weg. 

Doe je onderzoek over je locatie. Voorbereiding is het halve werk, hiervoor zorg je er ook voor dat je niet voor onverwachte situaties komt te staan. Dit kan een hoop stress voorkomen.

Op Facebook zijn er genoeg groepen waar je, je kan aanmelden die vol zitten met mensen die ook graag reizen. Zelf ben ik lid van: Azië backpackers en We are Travellers. Genoeg mensen die ervaring hebben, je tips kunnen geven of die misschien dezelfde kant op gaan.

Mijn laatste tip is: Je moet het gewoon doen! Zet al die gedachtes van je af en ga gewoon genieten.

Volg mijn reis via YouTube, Instagram en Facebook

Vond je het leuk? Share it

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Related Posts

De reistips van…

Reistips en ervaringen delen, iets wat ik onwijs leuk vind om te doen. Maar ik ben niet de enige en daarom wil ik graag andere

Over mij

Als je net als ik ben, zit er een verlangen in je om te reizen. Je bent klaar met de dagelijkse sleur en je wilt een beetje vrijheid terugwinnen.

Een kans om bij zonsondergang ongestoord in een hangmat te kruipen met een ijskoud drankje en een langzame zwaai naar de deuntjes van je favoriete liedje.

Nieuwsbrief

Krijg de laatste updates direct in je mailbox!

© 2021 Dani Travels Around. Website design door Uw Website Student.