7 tips om je backpack zo efficiënt mogelijk in te pakken

Een backpack is toch wel een van de makkelijkste manieren om bagage mee te nemen. Vooral als je van plan bent om meerdere plekken te gaan bezoeken dan wil je niet met een koffertje rondlopen die achter elke hobbel blijft hangen. Ondanks dat het handig is, wordt het toch als een van de minder leuke taken ervaren. Een backpack in pakken is namelijk niet een van de makkelijkste taak als je het nog nooit hebt gedaan. Maar zodra je onder de knie krijgt zal het geen uitdaging meer voor je zijn! In deze blog ga ik je tips geven en vindt je een video met hoe je het beste je kleding kan gaan oprollen.

1. Rollen, rollen en nog eens rollen.

Ik ben hier zelf eigenlijk pas mee begonnen toen ik op wereldreis ging en jemig wat had ik ruimte in mijn bagage kunnen besparen als ik hier eerder mee was begonnen. Door je kleding op te rollen gebruik de ruimte van je backpack optimaal, hierdoor kun je meer kleding kwijt en raak je minder snel wat kwijt omdat je alles beter kunt gaan ordenen.

De beste manier om je kleding op te rollen is met de ranger rol techniek. Het is niet moeilijk, je moet alleen even weten hoe je het onder de knie krijgt. In mijn YouTube video leg ik je precies uit hoe dit moet! Zie hieronder.

2. Gebruik packing cubes om je spullen te ordenen.

Naast je kleding oprollen is het gebruiken van packing cubes ook een ideale manier om je kleding bij elkaar te houden en er voor te zorgen dat het niet rond slingert in je backpack. Zo hou je ten eerste je backpack meer geordend en ten tweede is het geen gedoe als je steeds opnieuw je backpack moet in en uitpakken.

Zelf gebruik ik al bijna 3 jaar de zelfde packing cubes en dat zijn de gene die je hieronder kunt vinden.

3. Gebruik kleine plastic flesjes voor je shampoo en douchgel.

Om ruimte en gewicht te besparen kun je het beste kleine hervulbare flesjes mee nemen. Voordeel hiervan is dat je het mee kan nemen in je handbagage. Ook wegen grote flessen veel meer dan de kleine flesjes waardoor je dus minder in gewicht zit.

Als je uiteindelijk te weinig mee hebt kun je op je reisbestemming vaak nog goedkoper dan in Nederland bij halen. Ook een optie is om niks mee te nemen en daar alles te halen, waardoor je ruimte en geld kunt besparen.

4. Draag zware producten zo dicht mogelijk tegen je rug aan.

Het juist dragen van je backpack is echt onwijs belangrijk, je wilt namelijk geen rug-, nek- en schouderklachten oplopen. Hoe je dit het beste kunt gaan doen vindt je hier op deze website .

Daarnaast is het ook goed om je tas op de juiste manier in te pakken. Je hebt je backpack om de juiste manier ingepakt als:

  • Je tas recht op kan blijven staan: Zo weet je dat je backpack in balans is en dat als je hem zelf tilt je niet gaat compenseren vanuit je lichaam waardoor je dus klachten kunt gaan krijgen
  • De zware producten tegen je rug aanliggen. De backpack wordt dat stabieler en omdat het gewicht dichter bij je zwaartepunt ligt zorg je ervoor dat je geen rugklachten krijgt.
Hoe pak je een backpack in
5. Doe je toilet tas en spullen die je snel/vaak nodig hebt boven in je backpack.

Iets wat je echt niet wilt is continue je backpack helemaal in en uit pakken omdat je net iets nodig hebt wat onderin ligt. Bekijk daarom altijd vooraf wat je echt nodig gaat hebben en zorg ervoor dat je dit als een pakketje samen boven in neerlegt.

6. Breng alleen de basic spullen mee en laat zoveel mogelijk thuis.

Vaak nemen we kleding mee wat we uiteindelijk toch niet gaan gebruiken. Die ene setje kleding, gewoon voor de zekerheid, die kan je thuis laten. Hoe zorg je ervoor dat je niet te veel meeneemt?

  • Gebruik een inpaklijst, heb je er geen een? Kijk dan hier naar mijn backpack inpaklijst
  • Kies je kleding uit door setjes te maken die je kan combineren met elkaar. Doordat ze te combineren zijn, ben je geneigd om minder mee te nemen omdat je nu veel kunt gaan afwisselen.
7. Ga je samen met iemand? Overleg dan met elkaar.

Als je samen met iemand gaat reizen verdeel dan wie wat meeneemt en leen spullen van elkaar. Dit kan namelijk onwijs veel ruimte schelen.

creativeref:1011l8372

Vond je het leuk? Share it

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Related Posts

De reistips van…

Reistips en ervaringen delen, iets wat ik onwijs leuk vind om te doen. Maar ik ben niet de enige en daarom wil ik graag andere

Over mij

Als je net als ik ben, zit er een verlangen in je om te reizen. Je bent klaar met de dagelijkse sleur en je wilt een beetje vrijheid terugwinnen.

Een kans om bij zonsondergang ongestoord in een hangmat te kruipen met een ijskoud drankje en een langzame zwaai naar de deuntjes van je favoriete liedje.

Nieuwsbrief

Krijg de laatste updates direct in je mailbox!

© 2021 Dani Travels Around. Website design door Uw Website Student.