7 tips om een goedkope vliegticket te boeken

Reizen is niet een van de goedkoopste hobby´s die je kan hebben. Of je nu ver weg of dichtbij vliegt, de grootste uitgave die je zal hebben, zal afkomstig zijn van je vliegticket.

Maar hoe vlieg je het goedkoopst? Het is niet de moeilijkste klus als je weet waar je op moet letten. Hiermee kan je geld bespaard voor wat extra cocktails op het strand. Wie wil dat nou niet? Hier mijn tips voor goedkope vliegtickets.

Passport and boardingpass in a bag

Wil je goedkoop vliegen? Wees flexibel!

Bepaalde maanden zoals de vakantieseizoenen, zijn vaak de duurste periodes om  te vliegen. Als je flexibel bent in je vertrekdatum, kan je vaak voor al wat minder geld naar je reis bestemming vliegen. 

Veel websites van luchtvaartmaatschappijen hebben vaak een maand overzicht waarbij je kan zien op welke datums je het goedkoopst zou kunnen vliegen. 

Welke periode kies je om te vliegen?

Wil je goed besparen op je vliegticket? Vermijd dan de maanden juli en augustus. Goedkoopste maanden zijn: januari en november. 

Niet alleen de maand waarin je vliegt kan veel verschillen met de prijs, maar ook op welke dag en tijd je vliegt. Dagen die je wilt vermijden zijn maandag en vrijdag. 

All around the world ticket.

Ben je van plan om meerdere landen te gaan bezoeken? Een all around the world ticket kan dan veel voordelen bieden. Doordat je met een ticket naar meerdere landen kan vliegen, niet last minute nog moet boeken, zou dit voordeliger kunnen zijn.

Plane about to land

Vlieg vanaf een andere luchthaven. 

Vaak als mensen een vliegticket boeken, kijken ze niet verder dan Amsterdam. Soms kan het voordeliger zijn als je via Eindhoven kan vliegen. Zoek daarom ook goed rond en bind je niet meteen vast aan Schiphol. 

Laat je verrassen met de locatie. 

Heb je een bepaald budget, maar past je droombestemming daar niet in? Laat je dan is verassen. Via skyscanner kan je in de zoekbalk, overal in typen. Skyscanner geeft dan verschillende locaties met prijzen aan. Zo kan je zien voor hoeveel je kan vliegen naar bepaalde bestemmingen en welke het goedkoopst zijn.

Skyscanner

Tussenstops.

Rechtstreekse vluchten zijn vaak het duurst. Door een tussenstop te maken, is het mogelijk om goedkoper te vliegen. Houd er wel rekening mee dat je vaak wel wat langer onderweg bent.

Gebruik website zoals Skyscanner, Momondo voor goedkope vliegtickets.

Op deze websites vind je handige zoekmachines die verschillende luchtvaartmaatschappijen met elkaar vergelijken. Je zou een specifieke datum kunnen kiezen of de hele maand. Zo kan je zien welke datums je het goedkoopst kunt vliegen. 

Daarnaast is er een optie om alerts aan te zetten, via deze manier krijg je een melding wanneer de prijzen dalen op de vluchten die jij hebt gekozen. Heel handig dus! 

Benieuwd naar hoe mijn reis verloopt? Neem dan eens een kijkje op mijn Instagram, YouTube of Facebook

Vond je het leuk? Share it

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Related Posts

De reistips van…

Reistips en ervaringen delen, iets wat ik onwijs leuk vind om te doen. Maar ik ben niet de enige en daarom wil ik graag andere

Over mij

Als je net als ik ben, zit er een verlangen in je om te reizen. Je bent klaar met de dagelijkse sleur en je wilt een beetje vrijheid terugwinnen.

Een kans om bij zonsondergang ongestoord in een hangmat te kruipen met een ijskoud drankje en een langzame zwaai naar de deuntjes van je favoriete liedje.

Nieuwsbrief

Krijg de laatste updates direct in je mailbox!

© 2021 Dani Travels Around. Website design door Uw Website Student.