De reistips van…

Reistips en ervaringen delen, iets wat ik onwijs leuk vind om te doen. Maar ik ben niet de enige en daarom wil ik graag andere reizigers aan het woord laten. Zo krijg je een kijkje in de reizen van andere reisbloggers en delen ze verschillende reistips met je. Deze keer verteld Britt van Reisfreak haar top 5 leukste reisbestemmingen!


Thailand Koh Nang Yuan kopieren 1 e1619770533330

Naam: Britt Fabiënne

Leeftijd: 25

Momenteel op reis? Zo ja, waar ben je momenteel en zo niet, wat zijn je volgende reisplannen?

Mijn volgende verre reis wil ik graag weer richting Midden-Amerika. Mijn grote droom is alweer een tijdje Costa Rica en het allermooiste zou zijn om dat te combineren met Nicaraqua. Ik kan nu al niet wachten.

Voor wanneer de grenzen open gaan wil ik heel graag naar de plek Eibsee Bayern. Dit is in Duitsland en dicht bij de Oostenrijkse grens. Vanaf mijn woonplaats is het ongeveer 8 uur rijden. Hier bevind je je in een geweldig mooi natuur gebied en is zeker de moeite waard. Ik ben er nog niet geweest, maar wanneer je de foto’s ziet op Google snap je wat ik bedoel.

Wat voor type reiziger ben je?

Ik ben echt een backpacker in hart en nieren. Ik hou van Street food. Lekkere losse kleding aan op reis. Ik hou van de mensen de nieuwe omgeving en de verschillende culturen om mij heen. Op reis draag ik bijna geen make-up en geniet ik met volle teugen van de zon en de warmte op mijn gezicht. De warmte is erg belangrijk voor mij. Ik ben daarom ook gek op tropische bestemmingen. Hier ben ik weer helemaal in mijn element.

Ik vind eerlijk gezegd op een ”budget” reizen soms wat lastig, maar ik probeer het vaak wel alleen soms ga ik er wat overheen ‘’oeps..’’ Soms moet dat kunnen vind ik alleen moet dat natuurlijk niet te vaak gebeuren. Het beste is om alles te noteren wat je uitgeeft.

Ik hou er ook van om vragen te stellen aan de locals. Zij weten vaak de goede plekjes om heen te gaan. buiten dat vind ik het leuk om kennis met ze te maken wanneer zij daarvoor openstaan. Je omringen met de mensen uit het land en een goed gesprek hebben. Dat zijn de goude momenten waar je fijn op kan terug kijken.

Wat voor werk doe je momenteel?

Ik werk nu vier dagen per week als huishoudelijke hulp. Ik help ouderen in het huishouden. Een gewaardeerde baan met vaste klantjes alleen wil ik graag weer door leren. Het mooie van deze baan vind ik de verhalen die je dan weer hoort over de oorlog en dat je steeds meer beseft dat er straks een hele generatie al overleden is die echt de tweede wereldoorlog nog hebben meegemaakt.

Het word alleen tijd voor iets nieuws. Na lang zoeken om te kijken welke opleiding nu echt bij mij past. Kwam ik er niet uit. Tot dat ik de gratis curcus van Nowherdays volgde. Zij boden op het einde van de curcus een volledig pakket aan. Het was een goed gevoel en ik dacht waarom niet! Het beste is om dit jaar voor mijn eigen bedrijf te beginnen voordat ik straks weer een aantal jaar verder ben.

Dit jaar heb ik daarom geïnvesteerd in mijzelf en wil ik mijn eigen bedrijf op zetten. Voor mijn gevoel wil ik echt voor mijn 30ste wat bereikt hebben. Dat gevoel laat niet los.

Je kan mijn reis avonturen lezen en in de toekomst weer volgen op : https://www.reisfreak.com en/of via Instagram.


Top 5 favoriete reisbestemmingen van reisfreak:

1. Cuba

Havana een geweldige kleurrijke stad of wel het oude Cuba komt tot leven. Kleurrijke stad met talloze oldtimers razen aan je voorbij. ’s Avonds en overdag kan je genieten van de livemuziek op straat, maar ook in verschillende barretjes. Doe zeker een oldtimer tour die kan je boeken in Havana zelf. Dat is vaak voordeliger dan vooraf een tour boeken. Dit was een erg leuke ervaring.

Viñales staat vooral bekend om de tabak plantages die je hier kan bezoeken. Jarenlang word er tabak gedroogd voor dat het gebruikt word voor sigaren. Daarom komen de beste sigaren uit Cuba. Hoe ouder de tabak hoe beter de sigaar.

Je kan in Viñales heerlijk van de grill eten. Hier kan je bijvoorbeeld kreeft bestellen voor nog geen 5 euro. De geuren komen je tegemoet wanneer je ’s Avonds op zoek bent naar een restaurant.

Trinidad is een leuk stadje om te bezoeken hier zie je opnieuw weer de kleurrijke koloniale huizen en kan je lekker salsa dansen in knusse barretjes. Ook kan je verschillende tours doen. Zo kan je mooie bounty stranden bezoeken, maar ook de natuur ingaan. Je kunt ervoor kiezen om naar Topos de Collantes te gaan. Hier stap je in een oude Russische legertruck die je meeneemt naar een prachtig natuur gebied waar je onder andere watervallen tegenkomt en net als Tarzan met een liaan jezelf in het water plonst. Ik vond dat echt een geweldige excursie en raad die zeker aan.

Meer lezen over Cuba? Klik dan hier.

20597417 1405074299608762 9130615784868101266 n

2. Thailand

Streetfood in Thailand. Bezoek de vele kraampjes in Bangkok of in Pai waar je heerlijke streetfood kan eten. Pai is echt zo gigantisch goed op streetfood gebied. Zeker een aanrader! Voor de rest heeft Pai leuke barretjes met een hippy vibe. Pak de scooter en ontdek mooie plekjes rondom Pai. Zo kan je de Pam Bok Waterfall bezoeken, maar ook de hotsprings en de Bamboo Bridge met mooie rijstvelden waardoor je een fantastisch uitzicht hebt.

In Bangkok moet je echt de Airplane Graveyard bezoeken vroeg in de ochtend. Dit is een hele bijzonder plek met verschillende vliegtuig wrakken waar je in kunt en foto’s kan schieten. In de stad komen de Tuktuks en de geuren van Aziatische groentes en vlees je tegemoet.’s Avonds kan je genieten van het nachtleven op Kho San Road. Dit is een erg druk uitgaansgebied waar je talloze clubs kan bezoeken, maar ook lekker kan struinen op zoek naar souvenirs en meer.

Ik vond in Thailand toen ik net begon met mijn (solo) reis het: Here Hostel erg fijn. Dit was wel bekend onder de Nederlanders, maar om er een paar dagen te vertoeven is het een erg fijne plek. Dit is een goede plek om je reis mee te beginnen. Vanaf hier ligt alles op loopafstand.

Meer lezen over Thailand? Klik dan hier

BLOK3THAILAND

3. Indonesië

20190627 123811 1 768x1024 1

Eet in Ubud bij een Homestay. Dit is vaak super cozy en eet je net als de bevolking op de grond op een kussentje met lage tafels. Een leuke tip is om te eten bij KAJI’s Homestay. Erg leuk om mee te maken en de mensen zijn zo onwijs vriendelijk en blij als je langskomt.

Het plekje kwam ik echt per toeval tegen, omdat ik nieuwsgierig was. Dit plekje moet je echt bij naam weten anders is het best lastig te vinden. Hier heb ik echt goddelijk gegeten en ik hoop dat jij daar binnenkort ook van kan genieten met je reis door Bali. Een fijne plek om te slapen vond ik The Umari. Een fijn klein en knus boutique hotelletje waar ja kan overnachten met een heerlijk zwembadje voor je deur.

Tour lekker met de scooter door Bali en verken de omgeving. Je kan ervoor kiezen om richting het noorden of het zuiden te reizen. Wanneer je op Bali bent sla dan echt Lombok niet over. Dit is een geweldig eiland met goede wegens en prachtige stranden.

Lombok is een eiland waar ik graag weer naar toe willen en dan het Oosten wil meepakken. Hier hadden wij helaas geen tijd meer voor. Wanneer je je in Kuta, Lombok bevind vergeet dan niet om een drankje te drinken in de The Bus Bar. Deze bar bevind zich in een oldschool busje waar je drankjes kan bestellen. Zelf zit je op stoelen die gemaakt zijn van auto banden. Je moet er van houden, maar ik vond dit een erg leuke ervaring

4. Vietnam

20180326 092217 kopieren 1 1

Wat echt een plek is die je niet mag missen in Vietnam is het mooie eiland in het zuiden Phu Quoc. Hier kan je genieten van de rust en ’s avonds kan je lekker vertoeven bij de Sunset Beach bar met een drankje en genieten van de zonsondergang aan het strand.

In Ho Chi Minh City kan je genieten van het uitgaansleven en heb je verschillende restaurants waar je lekker kan eten. Vietnam is heel divers. Met de stranden in het Zuiden en de zandvlaktes in Mui Né cross je voordat je het weet met de motor of bus door het groene gedeelte van Vietnam. In het Noorden kan je ervoor kiezen om een tour te maken naar Halong Bay. Een fantastisch natuurgebied.

Heb je de tijd doe dan zeker een tour vanaf Cat Ba. Dit is minder toeristisch en heeft een super leuke hostel op het eiland. Vanaf Hanoi kan je verschillende tours boeken of er zelfstandig heen reizen en de ferry pakken richting Cat Ba.

Meer lezen over Vietnam? Klik dan hier

5. Australië

20191006 113901

Wanneer je in Australië bent moet je wel een kijkje nemen in de desert en mag je de Whitsundays echt niet overslaan. De mooie bountystranden met het witste zand ter wereld vind je hier. Een adembenemende plek! Het was erg duur om als backpacker uiteten te gaan in Australië dus wij genoten van een simpele maaltijd vanuit de camper. Heerlijk dat kampeer gevoel!

Australië heeft het allemaal. Van de Blue Mountains in de buurt van Sydney naar de desert en de bloedmooie stranden aan de kust. Australië is erg divers.

Wij hebben bijna alle staten bezocht en zagen elke keer weer wat nieuws. Mijn hoogtepunt was echt Queensland. Queensland is zo fantastisch groen en de mensen zijn lekker layback. Verder vond ik Brisbane echt een super fijne stad en de temperatuur is erg aangenaam.

Wanneer je in een hostel overnacht. Slaap dan bij Het BUNK Hostel. Het fijne is dat dit hostel gratis bbq’s organiseert speciaal voor Backpackers en dat wanneer je als stel reist je ook een privé kamer kan boeken voor een degelijke prijs. Niet zo goedkoop in Azië ofcourse, maar zeker goedkoper dan de meeste hostels.

Het mooiste gedeelte van Australië om te roadtrippen vind ik vanaf Brisbane naar Cairns. Ontdek de fantastische plekjes die je tegenkomt met de camper. De weg er naar toe is lang, maar stop onderweg bij een lekker strandje voor een frisse duik en vervolg dan je route weer. Onderweg kan je verschillende Nationale Parken bezoeken. Helaas konden wij die niet bezoeken door de hevige bosbranden waardoor alles gesloten was. Gelukkig waren we nog net op tijd om veilig richting het Noorden te reizen. Ik zou zeggen huur je camper bij Apollo voor voordelige prijzen. Of wanneer je langer wilt reizen richting het Noorden een camper bij Juicy of een ander bedrijf. Dan is het alleen nog muziekje aan en gaan met die banaan! Staat Australië bij jou op de planning wanneer het weer kan?

Voor meer info klik dan hier!

Lijkt het jou ook leuk om een gastblog te schrijven? Klik hier om mij een bericht te sturen

Vond je het leuk? Share it

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Related Posts

De reistips van…

Reistips en ervaringen delen, iets wat ik onwijs leuk vind om te doen. Maar ik ben niet de enige en daarom wil ik graag andere

Over mij

Als je net als ik ben, zit er een verlangen in je om te reizen. Je bent klaar met de dagelijkse sleur en je wilt een beetje vrijheid terugwinnen.

Een kans om bij zonsondergang ongestoord in een hangmat te kruipen met een ijskoud drankje en een langzame zwaai naar de deuntjes van je favoriete liedje.

Nieuwsbrief

Krijg de laatste updates direct in je mailbox!

© 2021 Dani Travels Around. Website design door Uw Website Student.