6 Ontbijt plekken in Canggu

Oké, ik zit dan misschien pas net twee weken  in Bali, maar ontbijt is mijn favoriete maaltijd van de dag geworden! In Nederland had ik ’s ochtends vaak al een feestje met mijn havermout bowls, maar hier in Canggu wordt dit nog even naar een hoger level gebracht. Van bowls tot pancakes en American breakfast, het is er allemaal. Zelf wist ik dat ik mij niet druk hoefde te maken over of er wel vegetarische/vegan opties waren, maar het feit dat ik vaak genoeg keuze stress heb, daar had ik mij niet op voorbereid. Dit zal dan ook een blogserie worden, aangezien ik hier wel een tijdje zal rondlopen en er nog genoeg restaurants uit te proberen zijn. Ohja, ben je net zo’n koffiefan als dat ik ben? Ook hier ga ik je in meenemen, want een goede bak koffie op zijn tijd is een must have en op sommige plekken kan de koffie wat minder goed zijn dan dat je van thuis gewend bent. 

Nyom Nyom 

Als ze me ergens al herkennen, dan is het hier wel. Ik ben oprecht verliefd op deze plek! Omdat ik hier tot nu toe het vaakst ben geweest, heb ik hier ook meerdere aanraders voor je. Snak je naar iets anders en ben je niet zo’n zoetekauw in de ochtend? Hier hebben ze een hele vegan/vegetarische menukaart waar je uit kunt kiezen! 

Smoothie bowl: Wil jij je dag licht beginnen maar wel vol met vitamines? Dan is een smoothie bowl een perfecte start. Ik had de healthy unicorn bowl met kokosnoot melk. Houd je niet van kokosnootmelk? Je kunt ook normale melk en sojamelk kiezen. 

nyom nyom ontbijt

Pancakes: deze waren heerlijk. Ik heb ze daarom ook niet voor niets twee keer besteld. Ik heb de smaken banaan en aardbei besteld en mijn voorkeur ging toch wel uit naar banaan. 

Pancakes nyom nyom

Ga je voor de late lunch? Probeer dan Gado Gado. Dit is een Indonesisch gerecht wat bestaat uit aardappel, tofu, tempeh en groenten. In Nederland zou ik dit zelf nooit uitproberen, maar op aanraden van iemand hier in Bali heb ik dit wel besteld. Nu eet ik dit toch wel twee keer in de week, als het niet vaker is. 

Koffie score 9/10 

SatuSatu coffee company 

Dit restaurant staat bekend om zijn koffie, maar daarnaast heeft het ook een heerlijke menukaart. Zelf heb ik hier de shatu shatu style porridge besteld. Dit is een heerlijke oat bowl die aardig groot was. Ik kreeg hem zelf dan ook niet helemaal op. Iemand van de bediening vroeg of ik het mee wilde nemen, dus ik kreeg een bakje mee met daarin de rest van mijn bowl. Verder is in dit restaurant de omelet met topping naar keuze ook een heerlijk begin van je dag. 

Koffie 8/10

Satu satu edited scaled
The Secret spot 

Verlang je naar wat groenten na al die Indonesische rijstgerechten? Dan is dit dé plek waar je moet zijn. Niet alleen voor een lekker ontbijt kun je hier terecht, maar ook voor de lunch. Ze hebben twee locaties: een kleine locatie en een wat grotere. Deze zijn beide helemaal veganistisch.  

Koffie 7/10

Secret spot breakfast
Shady Shack 

Als je online op zoek gaat naar vegan/vegatarische restaurants, dan is Shady Shack het restaurant dat in redelijk veel blogs naar voren komt. Daarom kon ik het ook niet laten om eens een kijkje te nemen. Zelf dacht ik dat het van binnen wel wat groter zou zijn, maar ondanks dat is het een heel schattig tentje. Het eten is ook zeker een aanrader! Wil je hier naartoe met lunchtijd? Zorg er dan voor dat je er op tijd bij bent, want het zit snel vol.

Koffie 7/10

Shady shack breakfast
Shady shack ontbijt
Brunch club 

Als je wilt ontbijten met uitzicht over een rijstveld, dan zit je hier goed. Mijn eerste ontbijt in Bali was hier en het was een prima begin van de dag. Je hebt een aardig menu waar je uit kunt kiezen en de fluffiest pancakes zijn hier specialiteit. Heb je zin in een smoothie? Op aanraden van iemand van de bediening heb ik de strawberry milkshake genomen en deze was echt heerlijk.

Macha Café

Macha is een groene theesoort waarvan de blaadjes zijn gemalen tot poeder. In macha zitten veel antioxidanten en het is onwijs gezond. Het helpt om je stressniveau te verlagen, het vergroot de mentale helderheid, stimuleert betere leerprestaties, gaat ouderdomseffecten tegen en verbetert de vetverbranding. 

Als je zo al die voordelen hoort, dan is het zeker de moeite waard om hier eens een kijkje te nemen. Zelf heb ik laatst voor het eerst een matcha latte geprobeerd en ik moet zeggen: het smaakte onwijs goed. Ze hebben hier een menu dat geheel in het teken staat van macha. Je vindt het dus niet alleen terug in de drankjes hier, maar je kunt ook een macha gerecht bestellen. 

Matcha
Match Cafe canggu 1
creativeref:1011l8373

Vond je het leuk? Share it

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Related Posts

De reistips van…

Reistips en ervaringen delen, iets wat ik onwijs leuk vind om te doen. Maar ik ben niet de enige en daarom wil ik graag andere

Over mij

Als je net als ik ben, zit er een verlangen in je om te reizen. Je bent klaar met de dagelijkse sleur en je wilt een beetje vrijheid terugwinnen.

Een kans om bij zonsondergang ongestoord in een hangmat te kruipen met een ijskoud drankje en een langzame zwaai naar de deuntjes van je favoriete liedje.

Nieuwsbrief

Krijg de laatste updates direct in je mailbox!

© 2021 Dani Travels Around. Website design door Uw Website Student.