Op reis als de wereld op slot zit

Jullie vragen je vast af, hoe kan je naar het buitenland vertrekken als ongeveer de hele wereld op slot zit? Ik kan je vertellen, dit vroeg ik mijzelf ook af. Gelukkig bestaat er internet en mensen die graag de regeltjes hier en daar af en toe ombuigen, want zo heb ik het voor elkaar gekregen om toch op wereldreis te kunnen gaan.

Het is natuurlijk een leuk idee een reis, maar hoe ga je bepalen waar je heen wilt als alle grenzen dicht zijn? Het scheelt dat ik een bucketlist klaar had liggen, maar ondanks dat was het nog wel een behoorlijke uitdaging waar ik voor stond tijdens mijn voorbereidingen. 

Ik kan je vertellen tijdens mijn voorbereidingen ben ik vaak met mijn hoofd tegen de muur aangelopen. Er zijn namelijk heel veel dingen waar je rekening mee moet houden als je voor een tijdje vertrekt en ook nog niet weet hoelang je weg gaat. Ook moest ik mijn plannen aan gaan passen toen Nederland weer in lockdown ging. Hoe erg ik ervan baalde, was ik wel op de hoogte en bewust van de risico’s die er mee speelde als ik rond deze tijd een reis zou gaan plannen. Omdat we natuurlijk niet voor altijd in lockdown zouden blijven gingen mijn voorbereidingen wel door. Ik ga je hieronder vertellen wat mijn top 5 dingen zijn waar ik tegenaan liep en wat ik allemaal moest gaan regelen. 

Wereldreis 2

Verzekeringen.

Ik denk dat dit toch wel het belangrijkste is aangezien je niet voor onverwachte kosten wilt staan. Dit puntje was voor mij nog een goede uitdaging aangezien veel verzekeringsbedrijven je nu tijdens corona niet willen verzekeren als je naar een land gaat die op oranje of op rood staat. Ga je gewoon op vakantie voor 2 weken dan heb je vaak voldoende aan een korte reisverzekering en ga je wat langer zou je er voor kunnen kiezen om een doorlopende reisverzekering te nemen. 

Ik heb er zelf voor gekozen om mij te verzekeren via Joho. Deze staat goed aangeschreven voor als je langer wil gaan reizen en die verzekeren mij ook als ik naar een land ga die op oranje of rood staat wat bij mij dan nu het geval was.

Backpack.

Zeker als je gaat rondreizen dan gaat dit je grootste vriend worden, of je vijand als je niet de juiste hebt gekozen. Je wil natuurlijk dat die goed zit, functioneel is en de juiste inhoud heeft. Maar hoe ga je nou bepalen hoeveel liter je wil? Normaal als ik 2 weken op vakantie ga kan ik makkelijk een koffer van 80 liter vullen met spullen en dan de helft uiteindelijk niet gebruiken, herkenbaar?

Nu heb ik ervoor gekozen om een 65 liter te nemen omdat dit een prima formaat is waarbij ik gewoon genoeg kan meenemen en uiteindelijk niet omval als ik mijn backpack om heb. Verder was voor mij een verstelbare rugsteun belangrijk omdat ik wel wilde dat die goed op mijn rug aansluit. Na wat rondgestruind te hebben op internet ben ik uiteindelijk terecht gekomen op Osprey Dames Racn 65 Ventilated Backpacking Pack.

Wat deze niet bevat is een front loader, als je veel van plaatsen gaat wisselen is dit wel zeker een aanrader. Neem je een backpack zonder front loader kan je ook zeker deze packing tubes halen. Ik gebruik deze zelf ook en zijn ideaal om alles toch geordend te hebben niet alleen voor je backpack maar ook zeker voor je koffer.

Twee tassen op een grasveld

Visum.

Ik had het eerder over regeltjes ombuigen en dit bedoel ik dan zeker niet via een illegale manier. Mijn visum heb ik via een visumbureau geregeld, het is niet goedkoop maar ik vond het de inverstering waard om hiermee dan toch naar het buitenland te kunnen. Via een Facebook groep ben ik er namelijk achter gekomen dat het bedrijf Bali Visas, visums kan regelen voor zoals ik al zei een niet zo goedkoop prijsje. Na wat enige onderzoek heb ik ervoor gekozen om het via deze manier te gaan doen.

Ben jij benieuwd hoe dit in zijn werking is gegaan of hoe je een normale visum zou moeten aanvragen? Je mag mij een berichtje sturen via Instagram, Facebook of mail en ik zal je hierbij helpen.

Vliegticket.

Dit was niet een heel groot probleem tijdens mijn voorbereidingen maar wel eentje waar ik goed voor heb gezeten. Aangezien je natuurlijk wel de beste prijs wil hebben voor je vliegticket. Ik gebruik zelf skyscanner omdat via deze manier je heel veel vluchten kan bekijken en kan vergelijken.

Na wat enig zoeken had ik er eentje gevonden en was ik bijna zo goed als klaar voor mijn reis. Het enige wat er nu nog moest gebeuren was het inpakken.

Inpakken backpack.

Ik ben zo iemand die vaak weken van te voren begint met inpakken. Waarbij ik zeshonderd keer alles controleer en opnieuw inpak en uitpak. Ik kan je vertellen dit keer was het niet anders. Meestal ging ik twee weken op vakantie en had ik wel voldoende bij mij maar hoe moest ik het voor elkaar krijgen om voor een langdurige reis, waarvan ik nog niet eens wist hoe lang die ging duren, zo in te pakken dat ik genoeg bij mij had maar ook niet dingen vergat. 

Wat mij heel erg heeft geholpen is het beseffen dat alles wat je nodig hebt ook in je vakantieland te koop is. Om het makkelijk voor je te maken voor als je straks zelf weer gaat reizen zal ik mijn backpack inpaklijst met je delen.

Zoals je dus hebt gelezen met wat enige regels buigen is mijn eerste bestemming Bali geworden. Ik kijk er heel erg naar uit en na al deze voorbereidingen is het enige wat ik nu nog moet doen: de dagen aftellen. 

Life is short and the world is wide

Ben jij benieuwd hoe deze wereldreis gaat lopen? Naast mijn blogs ga ik ook YouTube video’s maken en ben ik ook actief op Instagrhttps://www.instagram.com/danitravelsaround/am. Zoals je ziet kan je mij dus op veel verschillende manieren volgen en hoef je dus niks te missen. 

Vond je het leuk? Share it

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Related Posts

De reistips van…

Reistips en ervaringen delen, iets wat ik onwijs leuk vind om te doen. Maar ik ben niet de enige en daarom wil ik graag andere

Over mij

Als je net als ik ben, zit er een verlangen in je om te reizen. Je bent klaar met de dagelijkse sleur en je wilt een beetje vrijheid terugwinnen.

Een kans om bij zonsondergang ongestoord in een hangmat te kruipen met een ijskoud drankje en een langzame zwaai naar de deuntjes van je favoriete liedje.

Nieuwsbrief

Krijg de laatste updates direct in je mailbox!

© 2021 Dani Travels Around. Website design door Uw Website Student.