Reisdagboek #1

Mijn eerste maand in het buitenland is een feit. En wat is het een avontuur geweest tot nu toe, zeg! Hoe graag ik mijn reis ook in Bali wilde starten, de omstandigheden waren toch even wat anders. Daardoor heb ik ervoor moeten kiezen om mijn reis te beginnen in Spanje, wat ook helemaal geen slecht begin was. Nu, iets meer dan een maand verder, zit ik eindelijk in Bali. Omdat ik de afgelopen periode veel blogs heb gedeeld die in het teken stonden van reistips, leek het mij ook leuk om jullie één keer in de maand een kijkje te geven in wat ik leer, in mijn reiservaringen en in hoe het precies gaat. 

Ondanks dat ik mijn reis zonder stress begonnen was, kwamen de zenuwen na een maand in Spanje te hebben gezeten toch wel aardig omhoog. Ik kreeg namelijk eindelijk het bericht dat Jakarta weer open ging en ik dus richting Bali kon. Ik ben al aardig wat keren alleen richting het buitenland vertrokken, maar nog nooit zo ver weg. Dit zou dan ook de eerste keer zijn dat ik richting Azië zou gaan, dus ik wist ook helemaal niet wat mij te wachten  stond. 

Airport

Vrijdag 12 januari stond ik met mijn backpack op Valencia airport klaar om aan mijn reis te beginnen. En 24 uur later kwam ik aan in Jakarta en begon mijn 5-daagse quarantaine. Hoewel de jetlag er aardig in hakte, ging het met de dag toch wel steeds beter. Ik denk dat dit dan ook wel een soort ‘voordeel’ was van de quarantaine, want nu kon ik rustig wennen aan het tijdsverschil. 

Kijk hier hoe je een backpack als een pro kunt gaan inpakken

Op dag 5 kreeg ik de papieren en vloog ik richting Bali. Het was ondertussen alweer avond voordat ik had ingecheckt, een scooter had opgehaald en contant geld had opgenomen. Veel meer heb ik die dag ook niet gedaan, want ik begon mij niet lekker te voelen. Rond een uurtje of 8 lag ik al in mijn bed en de volgende ochtend werd ik nog beroerder wakker dan dat ik was gaan slapen. Omdat ik nog nooit eerder in Azië ben geweest, heeft mijn lichaam een aardige klap gehad. Van een redelijke zonnetje in Spanje naar een tropisch gebied waar het ineens bijna 30 graden was. En dan heb ik het nog niet eens gehad over het hygiëne verschil. Nee, dat vond mijn lichaam niet zo leuk. Hoewel ik ’s ochtends vroeg nog met volle moed de deur uit ben gegaan voor het ontbijt, lag ik twee uur later weer in mijn bed. Ik kan mij niet herinneren wanneer ik voor het laatst zo ziek ben geweest. Ik lag met flinke koorts op bed. Gelukkig was ik na een dag of twee van mijn koorts af en begon ik mij met de dag wat beter te voelen. 

Bekijk hier hoe ik deze 5 dagen in quarantaine heb overleefd.

Mocht je ooit ziek worden en je bent alleen op vakantie, bestel dan je eten via grab/gojek. Dit heeft mij namelijk tijdens de quarantaine en de periode dat ik ziek was echt uit de brand geholpen.

Kijk hier mijn ziek op reis mini gids

Beach foto edited

Nadat ik eindelijk weer een beetje rechtop kon staan, ben ik eigenlijk meteen op pad gegaan met twee mensen die ik in mijn guesthouse heb ontmoet. Heel ideaal, want zo hoefde ik zelf nog niet op de scooter te rijden. Dat was iets wat ik zeker nog niet onder de knie had. We zijn twee dagen op stap geweest. De eerste dag zijn we naar Tanah lot geweest. Dat dit een plek was die normaalgesproken vol met toeristen stond, was voor mij echt niet voor te stellen. We waren namelijk één van de weinigen.

Dat was eigenlijk heel triest, want de Balinese bevolking leeft van toerisme, maar het had toch ook wel iets bijzonders om er zo alleen te zijn. Daarnaast kwam het voor mij wel goed uit dat het rustig was op de weg. Zo kon ik het scooter rijden wel wat beter onder de knie krijgen. De volgende dag zijn we naar een Sunday market geweest waar je heerlijk eten kunt halen. Omdat ik graag wat meer van de omgeving wilde zien, zijn we wat gaan rondrijden. Daarna eindigden we op het strand voor een koud drankje en een heerlijk tussendoortje.

Het was aardig warm die dag, dus we besloten om even wat afkoeling op te zoeken in een winkelcentrum. Als je van plan bent om in het regenseizoen naar Bali te gaan, laat je dan niet gek maken door de berichten dat het alleen maar regent, want dat is niet het geval. De zon kan aardig doorkomen en je kunt dan ook goed verbranden. Neem daarom altijd zonnebrand en een regenjas mee. Het weer kan af en toe aardig omslaan, dus je zal beide nodig hebben.

Beach seminyak
Seminyak beach

De dagen daarna heb ik het eigenlijk heel rustig aan gedaan, want ik voelde mij dan misschien wel beter, maar mijn lichaam functioneerde nog niet helemaal zoals ik wilde. Daarom maakte ik elke dag een klein uitstapje, bijvoorbeeld naar een restaurant. Daar was ik dan achter mijn laptop aan het werk en probeerde ik ondertussen aardig wat ontbijtgerechten uit. 

Ik raak hier en daar nog weleens de weg kwijt als ik een rondje aan het rijden ben op mijn scooter. Maar ik heb geen haast, omdat ik hier nog wel een poosje blijf. Toch wil ik wel meer gaan ondernemen. De komende periode wil ik daarom wel wat dingen inplannen, alleen is dat soms lastig met die ‘heerlijke regenbuien’ hier. 

Ik denk dat mijn favoriete bezigheid toch wel rondjes rijden op de scooter is geworden. Als ik even wat inspiratie nodig heb of gewoon niet weet wat ik wil doen, dan stap ik op de scooter en ga ik gewoon een rondje rijden. Canggu zit namelijk vol met verrassingen en ik heb nog lang niet alles gezien. Daarom probeer ik vaak zonder Google maps te rijden, omdat ik dan ook een beetje de weg leer kennen. En uiteindelijk kom ik dan op plekken waar ik niet was gekomen als ik Google maps had gebruikt. Als je naar Bali komt, raad ik je ook zeker aan om dit te doen. En als je merkt dat je steeds langs dezelfde kraampjes komt, pak dan even je telefoon erbij, want anders blijf je rondjes rijden. En dat vinden de Indonesische mensen aardig grappig, kan ik een klein beetje uit ervaring vertellen 🙂

Bali weg

Omdat je nieuwe mensen leert kennen, leer je vaak ook nog wel eens nieuwe dingen. En het leek mij leuk om jullie te vertellen wat ik de afgelopen periode heb geleerd. 

In Indonesië denken ze dat wanneer je vegetarisch bent, je nog steeds kip eet. Toen ik in quarantaine zat, vroeg ik namelijk of ik een vegetarisch ontbijt kon krijgen. Ik was eigenlijk verbaasd dat – ook al vroeg ik het elke dag opnieuw -, er nog steeds een kippenpoot bij mijn ontbijt zat. Ook als ik Indonesische mensen vertel dat ik vega eet, krijg ik de vraag ‘oh, dus je eet wel nog kip?’ Als je dus al vegetariër richting Azië gaat, zeg dan maar gewoon dat je vegan eet en bepaalde dingen zoals zuivel/ei etc. wel gewoon eet, want dan weet je zeker dat je geen vlees in je eten zal vinden. 

Laat je dure DEET maar thuis, want dat werkt toch niet. Zoals ze het hier omschrijven: het is alsof je de muggen sambal geeft, in plaats van peper. Je kunt hier in de winkels wel een product vinden dat onwijs goed helpt. En deze kost nog geen 1 euro. 

Als de Indonesische mensen ziek zijn, dan nemen ze (zie foto hieronder) een soort drankje uit een zakje. Het smaakt niet heel lekker, maar het geeft je immuunsysteem een onwijze boost. Als je dus net zoals ik ziek bent of je niet lekker voelt, dan kun je dit ook in de supermarkt halen. 

20210303 083550 kopieren

Voor de rest leer ik hier en daar wat over de Indonesische cultuur, omdat hier twee jongens verblijven die het erg leuk vinden om het daarover te hebben. Wist je dat het in Indonesië verplicht is om een geloof te kiezen? En dat als jij een moslim bent, je meer rechten hebt dan wanneer je christen bent?

Heb jij trouwens al mijn gratis e-book al gedownload? Nee? Klik dan hier!

Voor nu was dit mijn reisdagboek. Ik hoop dat je het leuk vond en ik spreek jullie snel weer! Volgende week komt trouwens een onwijs leuke blog uit over waar te eten in Canggu. Ben je gek op eten net zoals dat ik ben? Dan wil je deze zeker niet missen!

creativeref:1011l8378

Vond je het leuk? Share it

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Related Posts

De reistips van…

Reistips en ervaringen delen, iets wat ik onwijs leuk vind om te doen. Maar ik ben niet de enige en daarom wil ik graag andere

Over mij

Als je net als ik ben, zit er een verlangen in je om te reizen. Je bent klaar met de dagelijkse sleur en je wilt een beetje vrijheid terugwinnen.

Een kans om bij zonsondergang ongestoord in een hangmat te kruipen met een ijskoud drankje en een langzame zwaai naar de deuntjes van je favoriete liedje.

Nieuwsbrief

Krijg de laatste updates direct in je mailbox!

© 2021 Dani Travels Around. Website design door Uw Website Student.