Reizen tijdens corona

Tijdens je normale backpack reis moet je vaak al veel voor bereiden, nu reizen met corona komen hier aardig wat extra dingen om de hoek kijken. Om het wat makkelijker voor je te maken voor als je zelf op reis gaat, heb ik de stappen voor je uitgewerkt die ik door moest gaan om ervoor te zorgen dat ik goed voorbereid op reis kon gaan. 

Reizen tijdens corona 2

Welke landen laten toeristen toe?

Voordat je gaat is het natuurlijk belangrijk om te kijken of je wel het land in komt. Veel landen hebben ervoor gekozen om tijdelijk hun grenzen dicht te gooien in verband met het voorkomen van verspreiding van corona. 

Je kan op veel verschillende manieren kijken of je het land in kan komen. 

Je kan kijken op https://www.nederlandwereldwijd.nl/landen. Deze geeft het advies aan wat Nederland geeft voor de landen. 

Echter gebruik ik liever: https://covidcontrols.co/traveller-entry. Naar mijn mening staat hier veel duidelijker beschreven wat nu precies de situatie is. Door aan te geven vanuit welk land je reist zie je meteen het hele overzicht met informatie. Deze geeft ook precies aan wat de regels binnen het land zijn waar je, je aan moet houden. Ideaal dus! 

Verder raad ik je aan om de reisapp Buitenlandse zaken te downloaden. Hier kan je bepaalde landen als favoriet opslaan en krijg je meldingen wanneer de omstandigheden veranderen. Want reizen tijdens corona is rekening houden met veel onzekerheden.

Wat is de situatie in het land? 

Het is belangrijk om te weten wat je nu precies kan verwachten op je reisbestemming. Wat ik als eerste heb opgezocht waren de regels omtrent corona. Wat wordt er van je verwacht en waar moet je, je aan houden? 

Je wilt natuurlijk niet tijdens je reis voor onverwachte situaties komen te staan die je vooraf had kunnen voorkomen. Doe dus goed je onderzoek en bereid jezelf voor

Op vakantie tijdens corona

Moet je in quarantaine?

Dit is toch wel een heel belangrijk punt, vooral als je voor een kortere periode gaat. Het zou natuurlijk heel vervelend zijn als je voor 2 weken op vakantie gaat en je vervolgens 10 dagen in quarantaine zou moeten voordat je überhaupt wat mag gaan doen in het land. 

De duur van de quarantaine verschilt heel erg. Voor veel Europese landen geldt dat je vaak niet in quarantaine hoeft. Maar we leven in een onzekere tijd dus dit kan op elk moment veranderen. Kijk daarom goed op de websites die ik hierboven heb genoemd en houd deze in de gaten voor veranderingen. 

Verder is het natuurlijk ook heel belangrijk om te kijken of je in quarantaine moet als je weer terug komt.

Ben je er van bewust dat als je wel in quarantaine moet dit ook op eigen kosten is.

Annulerings- en/of reisverzekering.

Om met een goed gevoel op reis te gaan, kan ik je zeker aanraden om hier even voor te gaan zitten. Zelf heb ik een annuleringsverzekering via vliegwinkel.nl afgesloten bij mijn vliegticket en een reisverzekering via Joho.

Met een goede annuleringsverzekering zorg je ervoor dat als je om bepaalde redenen je vlucht moet annuleren of moet afbreken dat het mogelijk is dat je geld terug krijgt. Er zijn hier natuurlijk wel bepaalde regels voor dus lees goed wat er wel wordt vergoed en wat niet. 

Tijdens het boeken van mijn vlucht via Skyscanner, werd er aangegeven dat als je bij bepaalde luchtvaartmaatschappijen een vlucht boekte, je deze gratis kon omboeken als je niet kon gaan vanwege corona omstandigheden. Dit kan heel gunstig zijn voor als je nog niet precies weet of je wel kan gaan. 

Wat heel belangrijk is om te bekijken bij een reisverzekering is het volgende: 

Je Nederlandse zorgverzekering dekt je medische kosten tot een bepaald bedrag. Dit bedrag is gelijk aan wat de kosten zijn voor in Nederland. In het buitenland kan het vaak wat duurder uitvallen waardoor je uiteindelijk zelf het verschil moet betalen. 

Daarom is het belangrijk om een reisverzekering te kiezen die dus dat aanvullende gedeelte betaalt voor jou. 

Daarnaast is het goed om te kijken voor als je een reisverzekering afsluit, of deze je wel dekt als je naar een land gaat wat oranje is. Dat is namelijk nu het geval met corona, veel verzekeringen verzekeren je nu niet omdat je naar een land gaat waarbij een advies staat dat je er niet naar toe zou moeten gaan. Wat dus betekent dat je onverzekerd op reis gaat. Wat dus heel ongunstig is en je het liefst wilt voorkomen. 

PCR test.

Zonder negatieve PCR test, of te wel een negatieve corona test, kom je niet het vliegtuig in en kan je dus ook niet op vakantie. Dit is wel even goed om over na te denken want voor zo’n test betaal je gauw al richting de 125 euro en mag niet langer dan 48 uur voor vertrek afgenomen zijn. 

Vlieg je via een reisbureau zoals Corendon of KLM, dan kan je deze gratis via hun krijgen als ze dit aanbieden. Als dit niet het geval is, dan moet je zelf een afspraak gaan inplannen. Er zijn heel veel verschillende websites die dit aanbieden. Zelf heb ik ervoor gekozen om het via KLM te doen omdat deze het meest flexibel waren. 

Alleen op vakantie

Mijn laatste tip!

Wat mij heel erg heeft geholpen is om mij heel flexibel op te stellen. Het is een onzekere periode en als je dan toch op vakantie wil gaan wees jezelf hier dan ook van bewust. Denk er goed overna en als je toch niet helemaal zeker weet, wacht dan even totdat er meer duidelijkheid is en je daardoor ook fijner op reis kan gaan!

Go where you feel most alive

Benieuwd naar hoe mijn voorbereidingen verlopen? Neem dan vooral een kijkje op mijn Instagram, Facebook of YouTube.

Vond je het leuk? Share it

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Related Posts

De reistips van…

Reistips en ervaringen delen, iets wat ik onwijs leuk vind om te doen. Maar ik ben niet de enige en daarom wil ik graag andere

Over mij

Als je net als ik ben, zit er een verlangen in je om te reizen. Je bent klaar met de dagelijkse sleur en je wilt een beetje vrijheid terugwinnen.

Een kans om bij zonsondergang ongestoord in een hangmat te kruipen met een ijskoud drankje en een langzame zwaai naar de deuntjes van je favoriete liedje.

Nieuwsbrief

Krijg de laatste updates direct in je mailbox!

© 2021 Dani Travels Around. Website design door Uw Website Student.