Sparen voor een wereldreis, hoe doe je dat?

Een wereldreis, wie wil dat nou niet? Heerlijk met je backpack op je rug, cocktails op het strand, genieten van het zonnetje en nergens aan denken. Klinkt goed, maar hoe ga je dat betalen?

Je gaat niet zomaar op wereldreis, daarom betekent het dat je moet gaan sparen en niet zo’n klein beetje ook. Sparen voor een reis is niet altijd gemakkelijk. Gelukkig hoeft het ook niet heel moeilijk te zijn als je wat afspraken met jezelf maakt en je daar ook aanhoudt. Hieronder ga ik je wat tips geven die ervoor kunnen zorgen dat je wat extra geld kan gaan sparen, niet alleen voor een wereldreis, maar ook als je gewoon graag wat vaker op vakantie zou willen gaan. 

Persoon houd een smoothie vast op zijn wereldreis.

Bepaal hoeveel je wilt gaan sparen en zet een reisbudget op voor jouw wereldreis. 

Voordat je gaat sparen moet je wel weten hoeveel je uiteindelijk nodig gaat hebben tijdens je reis. Het belangrijkste is om erachter te komen waar je heen gaat en hoeveel je daar per dag wilt uitgeven. 

Hoe doe je dat? Stel jezelf de volgende vragen: 

Ga bepalen wat voor reis je wilt gaan maken, ga je backpacken of ga je in hotels slapen? Hoelang ben je van plan om weg gaan? Naar welk land(en) ga ik? Het budget kan van land tot land erg verschillen. 

Denk er goed over na en maak hier een overzicht van zodat je vanuit daar kan gaan bepalen hoeveel je nodig zou moeten hebben en wat je budget is. 

Abonnementen stop zetten die je niet meer nodig hebt.

Ga eens kritisch kijken naar je uitgaven. Vaak heb je abonnementen lopen die je eigenlijk niet meer gebruikt of overbodig zijn. Kijk eens wat heb ik echt nodig of wat kan ik missen. Je kan ervoor kiezen om geen nieuwe telefoon te nemen en een sim only abonnement aan te schaffen. Dit kan al een groot verschil maken. 

Stop met dingen kopen die je eigenlijk helemaal niet nodig hebt.

De makkelijkste manier: niet meer online bestellen en de stad ontlopen! Voordat ik had besloten om op reis te gaan, wist de postbezorger me nog net niet bij naam. Nieuwe kleding, boeken, dingen die waarbij ik uiteindelijk allemaal zonder had gekund.

Elke keer als ik nu bestel vraag ik mezelf af of ik dit echt nodig heb, waarom, kan ik ook zonder? Zodra je dit toepast en drie keer extra nadenkt wanneer je bestelt zal je merken dat je ineens meer geld overhoudt. 

Zet elke maand een vast bedrag apart voor jouw wereldreis. 

Dit klinkt makkelijk, maar het is wel belangrijk dat je, je er aanhoudt. Houd je doel voor ogen. Een wereldreis of vakantie komt niet vanzelf aanwaaien, helaas. Houd je daarom aan de afspraken die je met jezelf maakt. Zo kan je langer op reis of juist vaker en dat is nou precies wat je wilt toch?

Benieuwd naar hoe mijn reis verloopt? Neem een kijkje op mijn YouTube , Instagram en Facbook.

Vond je het leuk? Share it

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Related Posts

De reistips van…

Reistips en ervaringen delen, iets wat ik onwijs leuk vind om te doen. Maar ik ben niet de enige en daarom wil ik graag andere

Over mij

Als je net als ik ben, zit er een verlangen in je om te reizen. Je bent klaar met de dagelijkse sleur en je wilt een beetje vrijheid terugwinnen.

Een kans om bij zonsondergang ongestoord in een hangmat te kruipen met een ijskoud drankje en een langzame zwaai naar de deuntjes van je favoriete liedje.

Nieuwsbrief

Krijg de laatste updates direct in je mailbox!

© 2021 Dani Travels Around. Website design door Uw Website Student.