Vegetarisch op reis

Vegetarisch eten op reis hoeft niet per se moeilijk te zijn. Het kan alleen af en toe een uitdaging zijn als mensen in het land een andere betekenis geven aan het woord vegetarisch, zoals hier in Indonesië bijvoorbeeld. Hier denken ze namelijk dat je nog steeds kip of vis eet als je vertelt dat je vegetarisch bent. Toch wel iets wat fijn is om vooraf te weten, zodat je niet per ongeluk toch wat vlees eet. In deze blog vertel ik je hoe ik als vegetariër mijn reizen doorkom en hoe jij het ook makkelijker voor jezelf kunt maken om vega of vegan te reizen. 

Leer hoe je moet zeggen dat je geen vlees wilt in je eten. 

En dan heb ik het niet per se over hele zinnen, maar leer hoe je het verschil aangeeft tussen vlees en geen vlees. Het is ook handig om de woorden koe, kip en varken te kennen. En als je allergieën hebt, zorg er dan voor dat je dat ook duidelijk kunt maken in een andere taal. Zo zorg je ervoor dat je duidelijk kunt maken naar het personeel wat je dieetwensen zijn en is de kans kleiner dat je een foute bestelling krijgt. Daarnaast is het fijn dat je op de menukaart zelf kunt herkennen wat er in de gerechten zit. Zo haal je de vleesgerechten er gemakkelijker tussen uit. 

Ga van tevoren op zoek naar vegetarische/veganistische restaurants.

Niets is zo vervelend als op zoek gaan naar een restaurant dat (goede) vegetarische opties heeft, terwijl je eigenlijk al 30 min geleden had willen eten. Zoek daarom van tevoren al op Google maps. Je hoeft alleen ‘vegetarische restaurants’ in te typen en je krijgt vaak al heel veel opties. 

Wil je het jezelf nog makkelijker maken? Download dan de app Happy Cow. Deze is speciaal gemaakt om vegetarische/veganistische restaurants op te zoeken! 

Dubbel check wel altijd. Vraag nog een keer bij de bediening of het gerecht dat je wilt bestellen helemaal vegetarisch of veganistisch is. Als je al een tijdje geen vlees hebt gegeten en dit wel per ongeluk eet, kan je lichaam van streek raken en dan bestaat de kans dat je de komende dagen ziek op bed ligt.  

Vertel dat je een allergie hebt. 

Heb je geen zin om iedere keer te vertellen dat je vegetarisch bent? En ben je het zat dat je keer op keer allerlei vragen moet beantwoorden? Vertel gewoon dat je allergisch bent. Dan voorkom je een heel interview over waarom je geen vlees eet. 

Vegatarisch op reis tips
Neem altijd je eigen snacks mee.

Heb je een lange vlucht voor de boeg? Zorg ervoor dat je genoeg mee hebt. Bij sommige vliegmaatschappijen serveren ze nu wel vegetarische opties, maar het kan ook voorkomen dat dit niet mogelijk is. Dan kom je zonder eten te zitten. 

Denk aan mueslirepen, noten, gedroogd fruit, crackers en/of koekjes.

Zorg voor een verblijfsplek met een keuken. 

Heb je geen zin in de oneindige zoektocht naar een vegetarisch restaurant? Of wil je niet te veel geld uitgeven door elke keer uit eten te gaan? Kies dan een accommodatie met een keuken. Zo weet je zeker dat je een vegetarisch gerecht kunt maken en je bespaart er ook nog eens wat geld mee. 

Ben je op zoek naar vegetarische gerechten, maar weet je niet waar je moet zoeken? Kijk dan eens op deze website en deze website!

Hoe flexibel ben je?

Hoe vervelend het soms ook is, voor veel culturen is het onwijs moeilijk te begrijpen dat je geen vlees eet. Ook is het een belediging om eten af te slaan wanneer je bij iemand te gast bent. Wees je hiervan bewust en wees daarom af en toe flexibel als dat mogelijk is. 

Er is meer keuze dan dat je denkt!

Ik verbaas mij toch elke keer weer. Er is namelijk heel veel keuze in vegetarische of veganistische gerechten! Het begint namelijk steeds meer normaal te worden om vegetarisch te zijn en de wereld groeit hierin mee. Daarom wordt het ook steeds makkelijker om als vegetariër of veganist uit eten te gaan. Zo had ik in Bali zoveel keuze dat ik niet eens wist waar ik moest beginnen met de restaurants. En sommige hadden zelfs zulke leuke deals: All you can eat taco’s, brunch buffet en gerechten die normaal gesproken met vlees moet eten maar dan nu vegetarisch en soms helemaal vegan! Het hoeft dus helemaal niet zo moeilijk te zijn.

Altijd moeite met restaurants uitzoeken en heb je daar geen zin meer in? 

Binnenkort komt mijn map: ‘Vegetarische restaurants over de wereld’ op Google Maps beschikbaar. Hierin staan alle restaurants waar ik ben geweest tijdens mijn reizen. Houd mijn Instagram/Facebook in de gaten! 

Lees hier mijn blog: Vegetarische restaurants in Valencia

Droom jij ook al jaren om die ene reis te gaan maken maar komt er steeds niets van? Meld je dan nu aan voor mijn webinar: ‘Help, ik heb weinig geld maar ik wil reizen!

Tijdens deze webinar ga ik je vertellen hoe je met weinig geld toch die droomreis kunt gaan maken! Interesse? Meld je dan nu hier aan!

creativeref:1100l10863

Vond je het leuk? Share it

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Related Posts

De reistips van…

Reistips en ervaringen delen, iets wat ik onwijs leuk vind om te doen. Maar ik ben niet de enige en daarom wil ik graag andere

Over mij

Als je net als ik ben, zit er een verlangen in je om te reizen. Je bent klaar met de dagelijkse sleur en je wilt een beetje vrijheid terugwinnen.

Een kans om bij zonsondergang ongestoord in een hangmat te kruipen met een ijskoud drankje en een langzame zwaai naar de deuntjes van je favoriete liedje.

Nieuwsbrief

Krijg de laatste updates direct in je mailbox!

© 2021 Dani Travels Around. Website design door Uw Website Student.