Verhuizen naar Spanje?

Ik ben nu voor de derde keer in Spanje en wat is dit een heerlijk land. Als iemand levensgenieters zijn, dan zijn het de Spanjaarden wel. Dat is dan ook een van de redenen waarom ik zou kunnen verhuizen naar Spanje. En ik ga je vertellen waarom!

Verhuizen naar spanje

Ik weet nog wel de eerste keer toen ik in Spanje was ging ik mee lunchen met mijn ooms en hun collega’s. Het was een uurtje of 12 en bij hun lunch bestelde ze een biertje. Ik denk dat je mijn reactie wel kan voorspellen, biertje? Tijdens de lunch en ze moeten nog werken? Voor hun is dit volkomen normaal. Even genieten van zon, lekker een hapje eten bij een tentje om vervolgens weer door te gaan met werken.

Nu ondanks dat de meeste restaurants dicht zijn vanwege de maatregelen, weerhoud dit de Spanjaarden er niet van om nog steeds te genieten. Wat ik zo mooi aan Spanje vind is dat in de stad zoveel verschillende parken zijn. Vooral in Alicante bevindt zich een ander park na 3 a 4 straten. Daar kan je nu dan ook bijna elke spanjaard vinden met take away. 

Het gehaaste wat je in Nederland kent, bestaat hier in Spanje helemaal niet.

’s Ochtends voor je werk een bak koffie en een broodje halen om dat vervolgens in de zon te nuttigen. Of wat dacht je van de siësta in de middag, een pauze van twee uur of meer. Ik vond het heerlijk om te zien toen ik op het strand zat dat het rond 1 uur/half 2 wat drukker werd. Rond 4 uur zag je veel Spanjaarden hun spullen inpakken om vervolgens weer verder te gaan met hun dag. Pauze houden op het strand, hoe heerlijk klinkt dat? Als we dat nu eens in Nederland zouden gaan doen, denk dat de bevolking dan een stuk gelukkiger zou zijn (ja ik ben ben mij ervan bewust dat het in spanje ook zeker beter weer is dan in Nederland, maar toch meer uurtjes in de natuur zou ons goed doen.)

Spaanse mensen hebben een heel ander ritme en genieten optimaal van de dag. 

Wat in Nederland heel normaal is om ‘s avonds na het eten voor de tv te zitten om zo je dag af te sluiten, doen de spanjaarden dit totaal anders. 

Toen ik in Alicante ‘s avonds een keer rond 9 uur de deur uitging om wat zoetigheid te scoren, was ik heel verbaasd over het feit dat het onwijs druk was. Mensen die buiten met vrienden in het park nog gezellig aan het praten waren, mensen die een wandeling maakte of een rondje aan het hardlopen waren. Niet alleen ‘s avonds was dit te zien maar ook overdag. Als je een keer in Spanje bent, neem dan is de tijd om gewoon even te gaan zitten op een bankje en ga dan is rondkijken. Je zal dan zien hoe relaxed en gelukkig de Spaanse mensen zijn, iets wat mij veel energie en vreugde gaf.

De mensen zorgen hier voor elkaar en zijn sociaal. 

De mensen zijn hier heel zorgzaam, ook vooral gericht naar de ouderen. Iets wat in Nederland naar mijn mening heel erg mist, want Nederlanders zijn te erg in zichzelf gericht. 

Hoe vaak ik op een bankje zat en dat dan iemand naast me kwam zitten om vervolgens een babbel te maken. Helaas spreek ik geen spaans en is engels voor velen moeilijk of spreken ze helemaal niet, maar zelfs dan probeerde ze met wat gebaren duidelijk te maken wat ze wilde zeggen. Maar ook als ik om mij heen keek, mensen zeggen elkaar vriendelijk gedag, maken even een praatje en lopen daarna weer verder. Of er wordt gewoon even gevraagd of alles goed met je gaat. Kost heel weinig moeite maar het doet onwijs veel mensen goed.

En dan het eten. Daar voor zou ik zeker willen verhuizen naar Spanje.

Ik denk persoonlijk dat deze niet kan ontbreken in het lijstje. Want de Spaanse keuken is alleen maar genieten. Hoeveel tijd ze hier in steken om vervolgens met de hele familie van te genieten. Ik vind dit een hele mooie traditie en denk dat Nederland hier zeker wat van kan leren. 

Lees ook: Waar te eten in Valencia

Straat in Benidorm spanje
Benidorm
Wonen in een stad waar palmbomen staan, wie wil dat nou niet?!

Ik denk dat elke stad die nog geen palmbomen heeft, verplicht is om er een paar te planten. Want het hele gebied wordt dan ineens een stukje aangenamer. Want eerlijk is eerlijk, die palmbomen geven een heerlijk tropische vakantie gevoel of niet?

Persoonlijk vind ik ook de ligging van veel steden echt ideaal want ze hebben alles wat je nodig hebt. Als je in een stad een centrum hebt met veel winkels, een strand die maximaal 10/15 minuten lopen is en veel parken hebt, dan is je stad toch compleet? En dat vind ik het heerlijke aan de meeste steden van Spanje, veel steden hebben dit dus ook. Iets wat in mijn ogen echt een perfecte combinatie is. 

Zoals je dus kan lezen zijn genieten ze optimaal van elke dag en ik denk dat Nederland hier ook zeker wat van kan leren. Natuurlijk zijn er ook wat mindere dingen zoals dat ik van mening ben dat ze totaal niet kunnen rijden ;). Het woord knipperlicht staat zeker niet in hun woordenboek. Verder heb ik zelf persoonlijk veel moeite met het feit dat ze laat eten, maar ik denk dat je daar als je eenmaal langer hier bent, wel aan went. 

Of ik mezelf echt in Spanje zie wonen ben ik nog niet over uit. Ik denk dat er nog veel meer moois te zien is in de wereld. Maar het blijft zeker een land waarvan ik zal blijven genieten.

Travel is the only thing you buy that makes you richer

Benieuwd naar wat ik precies heb gedaan in Spanje? Kijk dan mijn YouTube video’s hier over. Of bekijk mijn Instagram voor meer foto’s

Vond je het leuk? Share it

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Related Posts

De reistips van…

Reistips en ervaringen delen, iets wat ik onwijs leuk vind om te doen. Maar ik ben niet de enige en daarom wil ik graag andere

Over mij

Als je net als ik ben, zit er een verlangen in je om te reizen. Je bent klaar met de dagelijkse sleur en je wilt een beetje vrijheid terugwinnen.

Een kans om bij zonsondergang ongestoord in een hangmat te kruipen met een ijskoud drankje en een langzame zwaai naar de deuntjes van je favoriete liedje.

Nieuwsbrief

Krijg de laatste updates direct in je mailbox!

© 2021 Dani Travels Around. Website design door Uw Website Student.