Waar te eten in Valencia! (Vegetarische en vegan opties)

Als ik iets moeilijk vindt tijdens het reizen, is het opzoek gaan naar vegetarische of vegan restaurant. Ondanks dat het wel steeds makkelijker aan het worden is, is het ook altijd maar de vraag of het wel lekker is. 

De periode dat ik in Valencia heb ik een paar restaurants geprobeerd waar ik echt onwijs tevreden over was. Gelukkig hoef je ook niet bepaald suf te zoeken naar vegatarische en vegan restaurants want er zijn er genoeg te vinden in Valencia. 

Almalibre Açaí House Valencia.

Deze kwam ik per toeval tegen en wat ben ik blij dat ik hier naar binnen ben gestapt. Wat een schattig tentje en wat hebben ze lekker eten. Ik ging hier heen voor lunch en had de Escalador del Everest besteld. Als je een bowl besteld heb je keuzes uit verschillende groottes.  Daarnaast heb ik de zelfgemaakte hummus met brood gehaald en als je een soort tussendoortje zoekt raad ik deze zeker aan.

Adres: Carrer de Roteros, 16, 46003 València, Valencia

Website: almalibreacaihouse.com

Instagram: almalibreacaihouse

waar te eten Valencia
Vegan restaurant

Khambu.

Ze hebben hier veel verschillende opties, van kleine appetizers, pancakes tot burger menu’s. Ik vond dit op een soort mini MCdonald’s lijken maar dan een stuk gezonder. Het concept is dat je aan de balie besteld en daarna kan je aan een tafeltje gaan zitten en wordt je eten gebracht. 

Adres: Carrer de Quart, 41b, 46001 València, Valencia

Website: khambu.com

Instagram: khambufood

Vegan restaurant Valencia
Waar te eten Valencia Vegetarisch

Aloha vegan delights.

Als je in Valencia bent raad ik zeker aan om hier wat te gaan halen. Ik denk dat ik hier toch wel mijn lekkerste vegetarische/vegan burger ooit heb gegeten. Het is een heel klein tentje, je kan er niet binnen zitten maar om de hoek heb je een klein pleintje waar je in de zon zou kunnen genieten. 

De burger die ik had besteld was de kawai en ondanks dat die op de foto er niet bepaald als een plaatje er uit ziet, heb ik oprecht intens genoten. 

Adres: Carrer dels Cavallers, 45, 46001 València, Valencia

Website: aloha.bio

Instagram: alohavegandelights 

Aloha vegan delights
Vegan valencia

Madgrigal Ruzafa.

Deze zit niet in de stad van Valencia maar als je naar de wijk Ruzafa gaat dan is dit zeker een aanrader. Het personeel is zo vriendelijk en het eten smaakte onwijs goed. Je hebt keuze uit veel verschillende opties, maar het is allemaal heel simpel. Iets wat ik wel fijn vind want soms met vegatarisch/vegan eten passen de combinaties totaal niet bij elkaar waardoor het ook niet lekker is. Gelukkig was dat hierzo niet het geval. 

Adres: Carrer de Puerto Rico, 41, 46006 València, Valencia

Website: madrigal.cafe

Instagram: madrigal.cafe

Vegan restaurant ruzafa

Poke shop.

Als je van sushi houd, moet je hier zeker heen gaan. Ze verkopen geen sushi maar hun bowls zijn echt top. Hier hebben ze geen vegan optie maar ze hebben naast een groot assortiment ook de optie om zelf een bowl samen te stellen. 

Adres: Carrer de Pérez Pujol, 10, Izq, 46002 València, Valencia

Website: pokeshop.es

Instagram: pokeshopes

Central Market.

Deze mag natuurlijk niet ontbreken als je in Valencia bent. Ik heb hier geen diner gehaald want ze sluiten om 15:00 maar je hebt hier wel verschillende opties voor broodjes, fruit, vis, paella en koffie. Ik haalde hier vaak even een broodje of stukjes fruit voor tussendoor en ging dan op een bankje in het zonnetje zoals vele anderen genieten van mijn lunch. 

Adres: Plaça de la Ciutat de Bruges, s/n, 46001 València, Valencia

Central market Valencia 1

Andere vegetarische en vegan opties: 

Omdat ik maar een paar dagen in Valencia verbleef, kon ik natuurlijk niet alle restaurants bezoeken die ik wilde. Maar deze staan nog wel op mijn lijstje voor de volgende keer. Ze worden online goed aangeschreven dus het is zeker het proberen waard om hier naar toe te gaan. 

Heb je een van deze restaurants bezocht of ben je van plan om dat te gaan doen? Laat mij dan een berichtje achter met hoe het was! Ik ben namelijk heel erg benieuwd. 

Restaurante Vegano Tierra Madre.

Als je Spaanse gerechten wilt proberen, ze hebben hier vegan paella die je zou kunnen uitproberen.

Adres: Plaça de Marià Benlliure, 4, 46002 València, Valencia

Website:  tierramadrevalencia.com

The Vurger.

Adres: Carrer del Mur de Santa Anna, nº3, 46003 València, Valencia

Website: https://thevurger.com/

Instagram: thevurger

Eggcellent.

Als je ergens wilt gaan ontbijten of brunchen zou je hier naartoe kunnen gaan. Dit tentje maakt zoals in de naam al staat, een ei ontbijt met verschillende toppings.  Toen ik in Valencia was, waren ze helaas dicht. 

Adres: Avinguda de l’Oest, 33, 46001 València, Valencia

Website: https://eggcellent.es/

Instagram: eggcellent.es

Don’t listen to what they say. Go see.

Wil je nog meer reistips? Neem dan eens een kijkje op mijn Instagram of Facebook.

Vond je het leuk? Share it

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Related Posts

De reistips van…

Reistips en ervaringen delen, iets wat ik onwijs leuk vind om te doen. Maar ik ben niet de enige en daarom wil ik graag andere

Over mij

Als je net als ik ben, zit er een verlangen in je om te reizen. Je bent klaar met de dagelijkse sleur en je wilt een beetje vrijheid terugwinnen.

Een kans om bij zonsondergang ongestoord in een hangmat te kruipen met een ijskoud drankje en een langzame zwaai naar de deuntjes van je favoriete liedje.

Nieuwsbrief

Krijg de laatste updates direct in je mailbox!

© 2021 Dani Travels Around. Website design door Uw Website Student.