Wat te doen in Nusa Penida? Travel Guide.

Aan de kust van Bali ligt Nusa Penida, een eiland met prachtig natuur, heerlijke stranden en een hoop avontuur. In deze blog geef ik je informatie over hoe jij het beste jouw trip naar Nusa Penida kunt regelen, hoe je het beste daar naar toe kunt gaan, wat er allemaal te zien is en waar je rekening mee moet houden. Ben jij klaar voor wat prachtige tropical island beelden?

Thousand Island 1

Hoe in Nusa Penida komen? 

Iets waar je niet druk om hoeft te maken is het niet voor elkaar krijgen om een boot ticket te bemachtigen. Vanaf het begin punt van Sanur beach street walk staan erg genoeg mensen je op te wachten om je een kaartje te verkopen. Dit is ook een van de redenen waarom het beter is om vast online te boeken. Als je namelijk zegt dat je al een kaartje hebt, laten ze je meteen met rust. Daarnaast weet je dan ook meteen dat je niet de hoofdprijs betaald en gewoon de normale prijs wat een boot kaartje eigenlijk hoort te zijn. 

Hoe? Via sanur met een ferryboat. +/- 30/45 min. Klik hier voor de Google Maps locatie

Zelf ben ik met Angel billabong gegaan. Dit is een van de meerdere bedrijven die heen gaan. Hieronder kun je het schema vinden met de tijden dat ze vertrekken. 

ncQShzGkSjXRKwaOFjHeXz9z5ps43iPAlsL9b7hrtFSEj6evXYg2bElbc0 cuM8XB91i7wB3Oc Tq2KAJkIkzec7UEBlIiKClnzgWWnZ8OI93 lQau3nhA0pVsSR4VAg jHp8u4J

Wat kost de ferry?

150k voor enkeltje

300k voor retour

Heb je een soepele planning en weet je niet hoelang je wilt blijven op Nusa Penida. Dan is het ook mogelijk om alleen een kaartje voor de heen weg te halen en zodra je dan besluit om terug te willen dan kun je een je kaartje halen bij de haven. 

Zorg ervoor dat je een korte broek en slippers aan hebt als je naar Nusa Penida gaat. Je kunt namelijk niet vanaf het land op de boot stappen, je moet een stukje door het water heen. Maak je geen zorgen om je bagage die je mee neemt. Personeel helpt je met je bagage en/of je kunt ze vragen of ze je kunnen helpen. Zo weet je zeker dat je spullen droog blijven. 

Heb je een eigen scooter gehuurd en wil je hiermee zelf naar de haven rijden? Dan kun je hem daar parkeren. Let wel op dat als je aan komt bij de normale ingang dat je aangeeft dat je naar Nusa Penida gaat. Ze zullen je dan een zijstraat aanwijzen die je naar een grote beveiligde parkeer plek brengt. Kosten die je hier per nacht betaald is 20 000 IDR per scooter. Er is een mogelijkheid om hem te parkeren op de normale parkeerplaats dan ben je 2000 IDR kwijt, maar hou er rekening mee dan deze dan niet beveiligd is. En in Bali kunnen er nog wel vaak scooters gestolen. Wil je deze risico niet nemen? Parkeer hem dan op de grote parkeerplaats. 

Hoe het eiland rondkomen? 

Er zijn verschillende opties, beste manier om rond te komen is met een eigen scooter. De centrale wegen zijn erg goed, je kunt overal met je scooter komen. Soms heb je wat mindere wegen naar bepaalde bezienswaardigheden, maar als je rustig en voorzichtig je rijdt dan is het geen probleem. Hier is het net hetzelfde als met de boottickets. Je kunt kijken of je online een bedrijf kunt vinden en deze benaderen en/of je huurt er een van de mensen die aan het begin van de haven klaar staan met een scooter. Bedrijf waar ik mijn scooter heb gehuurd is doel hadi rental scooter.

Klik hier om te boeken. 

Er zijn verschillende scooter te huren. Deze verschillen ook per prijs. 

Prijzen kunnen starten vanaf 75k tot 100k en bij het bedrijf waar ik het had gehuurd kreeg ik ook voor de eerste dag benzine tot de top gevuld. 

Klik hier voor hun website

Nusa penida wegen

Ben je geen fan van scooter rijden? 

Er is ook mogelijk om iemand in te huren met auto. Je betaalt hier dan natuurlijk wel meer voor dan dat je zou doen voor een scooter. Maar dit is dan een hele fijne alternatief als je zelf geen scooter wilt rijden en toch zoveel mogelijk van het eiland wilt zien. 

Mijn advies, wil je graag op je gemak het eiland bezoeken en bezienswaardigheden bekijken? Huur dan een taxi, onderhandel wat over de prijs en je gaat veel meer genieten dan je gaat doen op de scooter. Het gaat namelijk veel tijd in beslag nemen om van de ene locatie naar de andere locatie te gaan. 

Alles zelf regelen of zelf opstap gaan?

Heb je niet veel tijd in Bali maar wil je toch de Nusa eilanden bezoeken? Veel bedrijven organiseren namelijk ook dagtour. Je stapt s’ochtends vroeg dan een ferryboot en einde van de middag ga je weer terug naar Bali. Zo krijg je toch een glimp mee van het prachtige Nusa Pendia. 

Nadeel hiervan is dat je stukken duurder kwijt bent dan dat je zelf zou organiseren. Ben je dus op budget, wil je nusa penida bezoeken en heb je niet veel tijd? Dan raad ik je aan om het gewoon zelf te regelen. Veel werk is het namelijk niet.. 

Lijkt je dit wat? Neem dan hier eens een kijkje

Hoelang verblijven?

Het hangt er natuurlijk helemaal vanaf hoeveel tijd je precies hebt. Ondanks dat het eiland erg klein lijkt op de kaart, kunnen de afstanden toch wel aardig stukje van elkaar vandaan zijn. Daarom is het beste als je alles gezien wil hebben, dat je dan 2 tot 3 dagen door brengt op het eiland. 

creativeref:1011l8373

Wat te doen?

Nusa Penida is een eiland met prachtige stranden, bezienswaardigheden en het geeft je een heerlijke island Vibe. Wil je het eiland gaan ontdekken? Zorg er dan voor dat je klaar bent voor wat avontuur, je komt namelijk niet zomaar bij de prachtige bezienswaardigheden de wegen ernaar toe zijn vaak de grootste uitdaging. Maar dat houd het leuk toch 🙂 

Broken Beach 

Het is niet mogelijk om op het strand te komen, maar het uitzicht van boven af is echt prachtig. Kun jij raden waarom het broken beach heet?  

Nusa penida
Nusa penida broken beach
Broken Beach

Virgin Beach restaurant

Na een ochtend op stap te zijn geweest, kun je lekker neer ploffen bij Virgin Beach club voor een heerlijk drankje en zonsondergang. Zelf ben ik echt fan van hun interieur en het uitzicht is echt prachtig. 

Virgin Beach bar
Sunset point nusa penida
Virgin Beach Club

Peguyangan Waterfall 

Naast Kelingking beach is dit ook een avontuurlijke hike naar beneden. Maar daarna wordt je ook zeker beloond met het uitzicht. Neem hier ook een saroung mee voor de tempel, daar bevind zich namelijk de waterval. Zelf was ik deze vergeten en kon ik dus de tempel niet in en de waterval bekijken (Niet een van mijn beste momenten om wat te vergeten na zo hike). 

Peguyangan Waterfall Nusa penida
Peguyangan Waterfall

Kelingking beach 

Hoogswaarschijnlijk heb je hier al vaak genoeg van gehoord en dat heeft ook wel een reden, het is  de wel bekendste t-rex uitzicht van Nusa Penida. Hoe prachtig het eruit ziet op de foto’s, in het echt is het nog mooier. Na dat je hebt genoten van het uitzicht, kun je naar beneden lopen en zet je schrap want dit is een uitdagende hike. Het is namelijk niet een normale weg die naar beneden loopt, het gaat af en toe echt klauteren en klimmen worden, maar daarna wordt je ook wel echt beloond met het prachtige strand. 

(Normaal gesproken is dit een van de druks bezochten plekken, in de tijd dat ik hier naar toe reiste was er geen tourist te vinden, wat echt een hele ervaring opzich was) 

Trex beach 1
Trex beach Nusa Penida

Diamond beach 

Net zoals de andere stranden is deze niet heel makkelijk te bereiken, gelukkig is het wel veel beter dan kelingkeling beach en/of Peguyangan Waterfall. Het is een spierwitte strand met een prachtig uitzicht.  Hou er rekening mee dat niet echt een plek is waar je kunt zwemmen. 

Thousand Island Viewpoint

Als ik nu weer ga schrijven dat dit een van de prachtige uitzicht punten is, zul je vast denken: ‘Kun je ook nog wat anders schrijven?’ maar geloof me, elk punt die je gaat bezoeken gaat je een andere ‘wow’ moment geven. Het uitzicht is namelijk echt niet te omschrijven. 

the thousand island view
the thousand island view nusa penida

Teletubbies Hill

Niet echt een van de indrukwekkende bezienswaardigheden maar het kan op de weg liggen richting Thousand Island viewpoint, toch leuk om een keer gezien te hebben. 

telletubies hill nusa pendia

De bovenstaande bezienswaardigheden heb ik zelf bezocht, maar omdat het me uit eindelijk langer duurde om bij de plekken te komen heb ik niet alles bezocht wat ik wilde bezoeken. De plekken die nog op mijn lijstje staan zijn: 

  • Chrystal bay (Goede plek om te snorkelen)
  • Tembeling Beach & forest 

Waar te eten?

Secret Penida Café: 

De plek om heerlijk te ontbijten! Niet alleen hun eten maar ook hun interieur ziet er onwijs leuk uit 

Secret Penida Cafe
Secret Penida Cafe Nusa Penida

Coco Penida: 

Een klein schattige beach club waar je een heerlijke smootie bowl kunt eten voor de afkoeling en/of zonsondergang kunt gaan bekijken.  

Street food in warungs.

Bij veel bezienswaardigheden zijn er verschillende warungs te vinden waar je terecht kunt voor lokaal eten en koude drankjes. Zeker de moeite waard (vooral als je op budget bent) om te proberen. 

Is Nusa penida geschikt voor Solo travellers?

kedingding beach

Ondanks dat ik alleen naar Nusa Penida ben gegaan zou ik dit toch niet aanraden voor andere solo travellers. Nusa is namelijk een eiland waar veel mensen heen gaan met vrienden, famillie of als stel of ze gaan heen om bepaalde activiteiten te doen en daarna weer terug te gaan naar Bali. Het kan dus wat lastiger zijn om hier nieuwe mensen te ontmoeten omdat veel maar een paar dagen of dag hebben ingepland om alles te zien en niet bepaald opzoek zijn naar medereizigers omdat ze al niet zo heel veel tijd hebben op het eiland. 

Betekend dat je als solo traveller nusa penida van je lijstje af moet strepen? Zeker niet! Als je het niet erg vind om de bezienswaardigheden bij jezelf te bezoeken dan kun je dit zeker doen. Het is namelijk een prachtig eiland. 

Lees hier mijn blog: Creëer de juiste mindset voor alleen reizen.

Waar nog meer rekening mee houden?

  • Zorg ervoor dat je genoeg zonnebrand  mee neemt en je om de zoveel uur in blijft smeren. De zon is namelijk nog sterker dan in Bali en je zult erg snel verbranden. 
  • Blijf dus ook genoeg water en/of kokosnoten drinken 
  • Neem genoeg cash geld mee, vaak werken de ATM op eilanden zoals Nusa Penida niet en/of heel slecht. 
  • Download in Google Maps de kaart van Nusa Penida zodat je deze offline kunt gaan gebruiken. Internet verbinding is namelijk niet iets wat je moet verwachten als je in Nusa Penida bent. 
  • Neem goede schoenen mee, zoals je al kon lezen bij de bezienswaardigheden. De wegen naar het strand zijn niet een van de makkelijkste en je gaat het jezelf nog moeilijker maken als je dit op slippers wilt gaan doen. 

Bekijk hier mijn vlog over Nusa Penida

Vond je het leuk? Share it

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Related Posts

De reistips van…

Reistips en ervaringen delen, iets wat ik onwijs leuk vind om te doen. Maar ik ben niet de enige en daarom wil ik graag andere

Over mij

Als je net als ik ben, zit er een verlangen in je om te reizen. Je bent klaar met de dagelijkse sleur en je wilt een beetje vrijheid terugwinnen.

Een kans om bij zonsondergang ongestoord in een hangmat te kruipen met een ijskoud drankje en een langzame zwaai naar de deuntjes van je favoriete liedje.

Nieuwsbrief

Krijg de laatste updates direct in je mailbox!

© 2021 Dani Travels Around. Website design door Uw Website Student.